Ett av de svåraste valen i livet kanske...

Badtunna eller pool - det är frågan

Allt för ofta fastnar designers (och design) i definitioner – stränga kategorier vilket oftast  begränsar out-of-the-box-idéer och fritt tänkande.

Det finns gott om plats för fria idéer när det kommer till badmöjligheter. Skall man ha en badtunna eller pool ovan mark är frågan de flesta ställer sig.

Pool med stämningsfull poolbelysning

Olika typer av badmöjligheter

Fristående

Ett fristående badkar som inte är fäst vid alla omgivande väggar kan passa i nästan alla utrymmen. Ett fristående badkar fungerar som mittpunkten i ett badrum. Dessutom kan fristående badkar ge den stil till som du försöker uppnå i ditt badrum. Till exempel kan ett lejonfotsbadkar komplettera ditt traditionella badrum, eller ett elegant ovalt badkar kan omedelbart förvandla ditt rum till ett modernt spa.

Njutning

Dessa djupa badkar kommer att göra ditt badrum till ett personligt spa. Badkaren är designade för att prioritera komfort och avkoppling. Badkaren kan också göras med jetstrålar, ett bra komplement för att uppmuntra till ännu mer avkopplande. Den enda nackdelen är att du kanske aldrig vill komma upp.

Den finaste njutningen för hela familjen får man med en pool.

Alkov

Ett alkovbadkar är förmodligen vad du tänker på som ditt traditionella badkar, ett som placeras i en fördjupning i badrummet. I själva verket var den här stilen av badkar designad för att hjälpa husägare som hade begränsat utrymme.

Dessa typer av badkar är ofta ihopkopplade med ett duschhuvud och kan enkelt få dörrar eller duschdraperier för extra avskildhet.

Hörndbadkar

Liksom ett alkovbadkar  sitter ett hörnbadkar i ett hörn av badrummet. Dessa badkar kan spara utrymme och kan vara bekvämare att sitta i på grund av själva badkarets form. Ett hörnbadkar kan ge dig möjligheten att få till mer förvaring eller annan inredning i ditt badrum.

 

 

Den perfekt matchningen

ÄR DU INTRESSERAD AV ETT SNYGGT BADKAR ELELR BADTUNNA SÅ TVEKA INTE ATT KONTAKTA OSS

BADKARSMATERIAL

Glasfiber

Denna förstärkta plast är budgetvänlig och lätt att installera. Men materialet i sig är benäget att spricka eller skeva med tiden.

Porslin på stål eller emaljerat stål

Dessa badkar är ofta gjorda av “gjutjärn eller stämplad tätning belagd med porslinsemalj”. Porslinsbadkar är kända för sina släta ytor och glans samtidigt som beläggningen gör dem lätta att rengöra och underhålla. För familjer med små barn eller pensionärer kan du behöva lägga halkskydd i botten för att undvika halkolyckor.

Marmor
Badkar i simulerad  marmor är hållbara, lätta att rengöra och finns i en mängd olika färger. Det finns erbjuder till och med skräddarsydda badkar som kan tillverkas unikt till varje kunds önskemål.

Akrylbadkar
Akryl är lite av ett marknadsfavoritmaterial. Detta lätta och skadefria  material hjälper till och med att hålla vattentemperaturen. Dessutom kan akrylbadkar passa ditt utrymme med många färg-, storleks- och konfigurationsalternativ.

Sten och trä
Även om dessa är mindre traditionella material att använda kan badkar specialbeställas och tillverkas med granit, marmor, onyx och mer. Men att skapa unika badkar från något av dessa material kommer att bli dyrare än andra badkar och sten kommer att kräva inramning och viktöverväganden.

ANDRA ÖVERVÄGANDEN
Som du kan se finns det många överväganden att tänka på när du ska välja ett badkar. Oavsett kommer en badtunna eller en pool i trädgården alltid att komma till pass under varma sommardagar eller kalla snöiga vinterkvällar.

Är du i behov av en badtunna?
Våra rådgivare guidar dig så du får rätt badtunna!

Copyright © 2020 Hälsinge Badtunnor

Öppetider:
Måndag – Fredag Stängt (konkurs)

Tel: 0278-120 00
Epost: info@halsingebadtunnor.se

Adress: Industrigatan 9
821 41 Bollnäs