Blogg om trädgård!

Att välja badtunna eller bygga en pool, vilket blir ditt val?

Man har en trädgård och en familj med olika viljor där vissa vill ha en badtunna, vissa i familjen föredrar ju en pool så vad skall man välja?

I de bästa av världar väljer man båda njutningsämnerna med en skön badtunna för vinterbad och en härlig stor pool för sommaraktiviteterna med poolhäng, lek och stoj.

Badtunnor och pooler är båda populära val för att skapa ett avkopplande utomhusområde i trädgården. Båda har sina fördelar och nackdelar och det är viktigt att tänka igenom vad som är viktigt för dig innan du bestämmer dig för vilken typ av vattenfylld plats du ska välja.

Badtunnor är vanligtvis mindre än pooler och kräver mindre underhåll. De är också enklare att installera och kan oftast placeras på en mindre yta än vad som krävs för en pool. Badtunnor är också vanligtvis billigare att köpa och underhålla än pooler.

Pooler är större och kan erbjuda mer plats för simning och lek. De är också vanligtvis dyrare än badtunnor både vad gäller inköp och underhåll. Pooler kräver också mer tid och ansträngning att underhålla, såsom rengöring och vattenbehandling.

Det är också viktigt att tänka på säkerheten när du väljer mellan en badtunna och en pool. Badtunnor är vanligtvis säkrare eftersom de är mindre och har mindre djup. Pooler kräver oftast ett säkerhetsområde runt om för att förhindra olyckor.

En annan viktig faktor att tänka på är kostnaderna. Badtunnor är vanligtvis billigare än pooler både vad gäller inköp och underhåll. Pooler kräver mer tid och ansträngning för att underhålla vilket kan innebära högre kostnader för kemikalier och andra produkter.

Det finns också olika typer av pooler och badtunnor att välja mellan. Vanliga typer av pooler är Thermopool som är betongpool och kan bli en  ovanmarkspool eller helt nedgrävd pool medan badtunnor kan vara gjorda av trä, plast eller akryl. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar så det är viktigt att undersöka olika alternativ innan du bestämmer dig.

Sammantaget är det viktigt att tänka igenom vad som är viktigt för dig innan du bestämmer dig för om du ska välja en badtunna eller en pool.

Olika badmöjligheter

Badtunna

En fristående badtunna är ju en helt fantastiskt plats att sjunka ner i när det  är minusgrade ute, snöflingorna dalar sakta ner över tomten och att sitta i det varma rykande vattnet med en mössa på hjässan är ju en helt fantastisk upplevelse som man knappast kan få i en pool. Finns det möjligheter för plånboken skulle vi lätt valt båda badformerna.

Thermopool

Skall man bygga en pool idag så finns det i våra ögon endast en pooltyp som verkligen fungerar till 100% och håller i upp till 100 år.

Thermopool NXT® är en kraftfull pool som enkelt byggs med block likt lego. Blocken armeras och fylls med betong.

Skulle verkligen rekommendera Poolgiganten  som poolleverantör med sina 30 års erfarenhet.

Pooltak eller lameller

Att man skall ha någon form av poolskydd är väl för de flesta ganska solklart. 

Frågan däremot är om man skall satsa på ett klassiskt (fula i mina ögon) pooltak eller skall man satsa på en modern smidig lamelltäckning som numera finns och som dessutom både öppnas/stängs med en app men det bästa är ju att de bibehåller värmen med upp till 8 grader i poolen.

Lamelltäckning pool

Pool inspiration

Det kan ju vara riktigt svårt att se framför sig hur sin tomt skall tas sig ut med en pool på tomten. Av just den anledningen har vår partner inom pooler skapat en hel sektion med pool inspiration där man kan njuta av fantastiska poolbyggen och se hur detras kunder placerat och inrett miljön runt sin pool, låt dig inspireras av deras poolmiljöer.

Pool inspiration

Den perfekt matchningen

ÄR DU INTRESSERAD AV EN SNYGG BADTUNNA ELLER POOL SÅ TVEKA INTE ATT KONTAKTA OSS

POOLMATERIAL

Thermoblock

Det finns flertalet olika typer av Thermoblock på marknaden så att säga att man skall bygga en Thermopool med Thermoblock innebär att man vill bygga en pool med isolerande frigolitblock som fylls med betong. Det är dock skillnad på Thermoblock och Thermoblock NXT® som Poolgiganten utvecklat till att vara just anpassade för pooler (thermoblock var initialt utvecklat för husbygge, inte pool).

Poolgiganten bestämde sig för att med sina 30+ år i poolbranschen utveckla ett Thermoblock speciellt till pooler, Poolgiganten kallar det för Thermoblock NXT®.

Är du i behov av en badtunna?
Våra rådgivare guidar dig så du får rätt badtunna!

Copyright © 2020 Hälsinge Badtunnor

Öppetider:
Måndag – Fredag Stängt (konkurs)

Tel: 0278-120 00
Epost: info@halsingebadtunnor.se

Adress: Industrigatan 9
821 41 Bollnäs